Turta dulce preparată acasă este gustarea perfectă pentru sărbători sau pur și simplu pentru o poftă nevinovată care să acompanieze o cafea în orice moment al zilei.
Ceea ce face ca turta dulce să fie gustarea perfectă este faptul că aceasta poate fi preparată dinainte și coaptă doar când este nevoie, fără prea mult efort.
Lista de ingrediente este una accesibilă tuturor, iar gustul și mirosul cu siguranță vă vor impresiona!
CITEȘTE ȘI: Condimentele folosite în funcție de TIPURILE de preparate
Ingrediente:
Mod de preparare:
Într-o cratiță punem untul tăiat cubulețe și mierea și le dăm la foc mic până se topesc.
Când untul e topit, adăugăm bicarbonatul și amestecăm până se formează o spumă care crește.
Luăm amestecul de pe foc și lăsăm să se răcorească pentru 15 minute.
În compoziția călduță adăugăm condimentele pentru turtă dulce și amestecăm bine.
Între timp, într-un bol amestecăm oul cu zahărul pudră până compoziția se albește. Adăugăm untul cu mierea, omogenizăm și începem să cernem deasupra făina și să frământăm un aluat.
Punem aluatul frământat într-o pungă pe care o lăsăm la frigider minim 3 ore.
Întindem aluatul în foaie de 5 mm grosime și îl decupăm cu formele dorite, apoi le așezăm în tavă pe hârtie de copt.
Temperatura de coacere este 180 ° C pentru 10-12 minute, în funcție de cuptor.
CITEȘTE ȘI: TOP 5 băuturi care te ajută să slăbeşti. Trebuie consumate seara
Sfat: pentru a nu se întări turta dulce, păstrați-o în cutii închise ermetic.